Prowadzenie niedużego biznesu, chociażby budki z lodami i goframi, to spory wydatek. Zwyczajny automat do bitej śmietany hendi to wydatek minimum 10 tyś. zł. Oczywiście można za takim sprzętem rozejrzeć się na rynku wtórnym, ale tam ceny wcale nie będą na prawdę dużo niższe niż to, co oferują sklepy z nowym sprzętem.
Taka fachowa maszyna produkuje bitą śmietanę o prawidłowej temperaturze i przede wszystkim konsystencji. Poza tym a dodatkowo utrzymuje ją w świetnym stanie bez ryzyka rozwarstwiania, kiedy już będzie znajdować się na deserze. Ma również wyśmienity śmietankowy a nie sztuczny smak. Wszyscy miłośnicy lodów i innych deserów bardzo chętnie wrócą po swoje przysmaki tam, gdzie mają one rzeczywiście odpowiedni smak. Zostając przy deserach, te które oczekują na to, aż ktoś je kupi, muszą znajdować się w odpowiednich warunkach temperaturowych. W pewnych przypadkach musi to być chłodnia mroźnicza a nierzadko utrzymywana temperatura wynosi mniej więcej 2-3 stopnie Do tego przydają się witryny chłodnicze restoquality lub szafy chłodnicze rm gastro. Taka ekspozycyjna witryna do lodów i deserów spowoduje, że nie tylko zachowają odpowiednią temperaturę, co jest niezbędne do tego, żeby się nie rozleciały. Poza tym, jeżeli będą znajdować się w ładnej oświetlonej witrynie, na pewno więcej gości się na nie zdecyduje. Jeżeli już towar – każdy, nie tylko i wyłącznie deser – jest bardzo dobrze wyeksponowany, klienci faktycznie szybciej go kupią. Praktycznie każdy konsument w trakcie zakupów kieruje się emocjami. Na prawdę często najpierw coś widzi, potem uzasadnia, że mu się spodobało i kupuje. Myślenie o tym, czy ten zakup był właściwy pojawia się w późniejszym czasie.
Warto sprawdzić: piec do pizzy dwukomorowy.