Gdzie kupić sprzęt do restauracji

Pracownicy gastronomii powinni w pracy posiadać bardzo dobry strój i obuwie antypoślizgowe. Kodeks pracy precyzuje, że pracodawca musi zagwarantować pracownikom nieodpłatnie służbowe ubranie oraz buty. Odzież gastronomiczna powinna spełniać wymogi określone w przepisach bhp.

Musi być wygodna i wykonana z lekkich materiałów. Obuwie gastronomiczne powinno być antypoślizgowe. Kuchnia to specyficzne miejsce pracy. Może zdarzyć się sytuacja, w której coś rozleje się na podłodze lub będzie ona lepiąca z powodu opadającej pary. Odpowiednie obuwie umożliwi uniknąć wypadku. Poza tym powinno się zapewnić pracownikom sprzęt, który jest niezbędny do pracy. W kuchni szerokie przeznaczenie znajdują szafy chłodnicze restoquality. Mają przeszklone drzwi i regulowane półki. Są chłodzone strumieniem powietrza z wentylatora, ważne jest więc aby znajdowały się niezbyt blisko gorącego pieca. Wtedy chłodzenie może nie być skuteczne. Restoquality witryny chłodnicze, które stoją w pobliżu piekarników i pieców gastronomicznych mogą łatwo ulegać awariom. Producenci sprzętu gastronomicznego podają w instrukcji, gdzie najlepiej ustawić sprzęt, aby mu nie zaszkodzić. Chłodziarki to ważny szczegół wyposażenia każdej kuchni. Dzięki nim jedzenie dłużej zachowuje świeżość. Można w nich przechowywać zarówno składniki do przygotowania potraw, jak i gotowe dania. Będą przydatne do warzyw, serów i innych produktów mleczarskich. Można w nich również przechowywać gotowe ciasta i desery, które dzięki podświetleniu witryny mogą dobrze prezentować się klientom.

Zobacz więcej: odzież gastronomiczna.

Share

Dodaj komentarz